ExerVive: Zweten door te gamen

Joost Klein Middelink, 25 juli 2019
Profiel

Met het oog op de komende zomer, kan het zijn dat je denkt om sportief te zijn, zodat je weer lekker aan het strand kan liggen met je beach body. Meestal moet je daarvoor wel de controller of het toetsenbord aan de kant leggen. Gelukkig hebben wij een aantal VR-games gevonden waarbij je een beste workout krijgt, terwijl je nog steeds kunt blijven gamen. Lees hier het tweede deel van ExerVive.

Gorn

Als je altijd al een gladiator hebt willen zijn, dan is Gorn het ideale spel voor jou. In deze grappige en gewelddadige game moet je het opnemen tegen golven aan soldaten. Daarvoor kun je verschillende wapens gebruiken, ook die je tegenstanders laten vallen. Doordat je soms de arena rond moet rennen en zwaarden moet ontwijken, kan het redelijk intens worden. Gelukkig kun je soms wat afstand nemen om op adem te komen en, afhankelijk van het speltype, duurt een gevecht maximaal vijf of tien minuten.

Fruit Ninja (review)

Afhankelijk van hoe sportief je bent, kan Fruit Ninja je weinig moeite kosten of juist enorm veel moeite kosten om alle stukjes fruit zo flitsend mogelijk te raken. Hier geldt ook dat het korte potjes zijn, waarbij het workout-gedeelte niet zo lang duurt, mits je slechts een of twee potjes doet. Toch, als je elke keer je eigen score probeert te verbeteren, kan het een enorme ExerVive zijn.

Hotdogs, Horseshoes & Handgrenades

Dit spel is niet ontwikkeld met enige workout in gedachten, aangezien het meer draait om het gebruik van allerlei verschillende wapens op een zo realistische mogelijke manier, met een hoop humor. Sinds de update van vorig jaar, waarbij je je armen heen en weer kan zwaaien om voort te bewegen, verandert het spel spontaan in een workout. Er zijn een aantal spelmodi waarbij je veel heen en weer moet lopen en dankzij deze nieuwe manier van voortbewegen, is het spel ineens workout-waardig, zeker als er spannende situaties ontstaan.