Doorgaan naar artikel
Battlefield V Firestorm-trailer gelekt
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Battlefield V ligt al een tijdje in de winkels en gaandeweg brengen DICE en EA gratis updates uit die nieuwe content toevoegen aan de game. Ook was er al bekend dat er een battle royale-modus toegevoegd zou worden. Zojuist is de Firestorm-trailer gelekt en dit is tevens de naam van deze nieuwe modus.

Ik denk dat inmiddels iedereen wel het concept kent van een battle royale. In grote lijnen is dit ook wat je krijgt voorgeschoteld in Firestorm. In de games die we kennen als PUBG, Apex Legends en Fortnite is de alsmaar kleiner wordende ring een doorzichtige ring die zorgt voor wat schade als je je buiten de ring bevindt. De ring is iets waar je als speler van moet vluchten, omdat je er aan dood gaat. Toch zie je vaak dat spelers zich niet erg druk maken als ze even buiten de ring rondlopen. Sterker nog, er zijn spelers die het als voordeel gebruiken om zo spelers vanachter aan te vallen. De trailer toont ons een angstaanjagende ring. Gezien de titel van de modus is dit heel toepasselijk een ring van vuur die het speelveld kleiner maakt. Het zal wellicht ook veel meer schade aanrichten, waardoor je sneller doodgaat.

Net als bij andere games dien je snel op zoek te gaan naar wapens om jezelf te beschermen en anderen uit te schakelen. In de trailer lijkt het alsof verschillende attachments een minder grote rol spelen dan dat we gewend zijn van andere battle royale-games. Er is overigens wel een duidelijk verschil in de sterkte van de wapens. Zo heb je wapens die regelmatig voorkomen, zeldzaam, of juist bijna nooit voorkomen. Elk type wapen heeft tevens zijn eigen type munitie en ook in Firestorm heb je beperkte ruimte in je rugzak, dus let goed op wat je meeneemt.

Een ander leuke toevoeging is dat je je pistool kunt gebruiken nadat je bent neergeschoten. Zo heb je nog iets achter de hand als je ligt te wachten op je teamgenoot die je weer terug op de been kan helpen. Is de timer verlopen dan ben je ook echt dood en kun je niet meer terugkeren.

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer we de nieuwe modus mogen verwachten, maar het lekken van de Firestorm-trailer laat ons vermoeden dat het niet heel lang meer zal duren. DICE heeft zelf aangegeven dat het in de lente zal zijn. Als dit waar is dan kunnen we voor eind mei aan de slag met deze modus.