Alle aankondigingen van The Game Awards 2019

Rutger Engel, 13 december 2019
Profiel

Sekiro: Shadows Die Twice is bij The Game Awards 2019 uitgeroepen tot ‘Game of the Year’, een keuze waar wij ons zeker in kunnen vinden. Maar dat is niet alles, want elk jaar komen er meer en meer aankondigingen van nieuwe of oude games tijdens de show. We hebben hier de belangrijkste dingen voor je op een rijtje gezet, met de onthulling van de nieuwe Xbox, de eerste PlayStation 5-game, beelden van Final Fantasy VII en veel, veel meer.

Microsoft onthult de Xbox Series X

De naam zal voor sommige mensen misschien wat verwarrend zijn, maar de nieuwe Xbox heeft een naam: de Xbox Series X. Ook is het design getoond en eerlijk is eerlijk: het is behoorlijk anders dan alle voorgaande consoles. Ook zijn de eerste technische specificaties bekendgemaakt en die zien er prima uit.

1 maand geleden
Microsoft onthult de Xbox Series X als de nieuwe Xbox

Senua’s Saga: Hellblade II voor de Xbox Series X

Wat is een betere manier om je nieuwe console te onthullen dan meteen te laten zien wat hij kan? Phil Spencer gaf ons een voorproefje van het nieuwste werk van Ninja Theory, de studio die nu in het bezit is van Microsoft. Senua’s Saga: Hellblade II is het vervolg op het intense en emotionele eerste deel. De beelden laten weinig zien van wat we van de game kunnen verwachten, maar de sfeer zit er weer goed in.

1 maand geleden
Senua's Saga: Hellblade II aangekondigd voor de Xbox Series X

Godfall is de allereerste aangekondigde PlayStation 5-game

Bam! Niet alleen de eerste Xbox Series X-game is aangekondigd, maar ook Sony doet een duit in het zakje. De allereerste aangekondigde PlayStation 5-game komt van Counterplay Studios en heet Godfall. Het betreft een looter-slasher (denk aan Diablo) vanuit een derdepersoonsperspectief. Het speelt zich verder af in een mythische fantasiewereld die er nu al indrukwekkend uitziet.

1 maand geleden
Godfall is de eerste aangekondigde PlayStation 5-game

Eindelijk nieuwe beelden van Ghost of Tsushima

Maar voordat de PlayStation 5 er is, wil Sony nog knallen met twee exclusieve titels: The Last of Us II en Ghost of Tsushima. Van die laatste hebben we nog maar weinig gezien en is het al meer dan een jaar radiostilte, dus gelukkig is er een nieuwe trailer gekomenMeer dan sfeerproeven is het echter nog niet, want de grotere lijnen van de gameplay zijn nog steeds wat onduidelijk.

1 maand geleden
Eindelijk een nieuwe Ghost of Tsushima-trailer getoond tijdens The Game Awards

Nieuwe Ori And the Will of the Wisps-trailer en een releasedatum

Ori and the Blind Forest is een spel dat op onze redactie behoorlijk geliefd is. Ori and the Will of the Wisps is dan ook een spel waar al sinds de aankondiging met smart naar uitgekeken wordt. Het spel zou oorspronkelijk op 11 februari verschijnen, maar de game is uitgesteld naar 11 maart 2020. Dit ging gepaard met een nieuwe trailer, die ons weer helemaal lekker maakt voor dit avontuur.

1 maand geleden
Bekijk de Ori and the Will of the Wisps-gameplaytrailer

Bravely Default II brengt een JRPG naar de Nintendo Switch

De geweldige Reggie Fils-Aimé was aanwezig om een prijs te presenteren tijdens The Game Awards. Maar hij deed dit als individu en fan van games, aangezien hij niet meer voor Nintendo werkt. Toch was Nintendo niet helemaal afwezig, want Square Enix heeft Bravely Default II aangekondigd voor de Nintendo Switch. Dit zal hoogst waarschijnlijk een vrij traditionele JRPG-ervaring worden met de nodige twists om het modern te houden.

1 maand geleden
Nieuw deel aangekondigd middels de Bravely Default II-trailer

Meer Cloud in een nieuwe trailer voor Final Fantasy VII Remake

Van een nieuwe JRPG in een ouderwets jasje, gaan we naar een oude JRPG in een uitermate modern jasje. Final Fantasy VII Remake is een game waar wij ons hart voor ophouden. Het ziet er tot nu toe allemaal geweldig uit, maar kan een remake van wat door veel mensen wordt gezien als de beste game aller tijden ooit de verwachtingen waarmaken?! Met deze trailer lijkt Square Enix volmondig “ja” te antwoorden.

The Wolf Among Us 2 wordt toch gemaakt

The Wolf Among Us 2 was in ontwikkeling bij Telltale Games toen het bedrijf failliet ging. Een paar voormalig medewerkers hebben een nieuwe studio opgericht en gaan het spel toch afmaken. Fans van verhalende games kunnen opgelucht ademhalen.

1 maand geleden
Telltale's The Wolf Among Us 2 leeft weer met nieuwe aankondiging

Actie in het Oosten met de onthulling van Naraka: Bladepoint

NetEase is een van de grootste gamebedrijven waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt. Zo is het verantwoordelijk voor veel van de populairste Mobile Games in China, brengt het in China ook alle Blizzard-titels uit en nog veel meer. Nu komt het ook naar het Westen met het actievolle Naraka: Bladepoint. Wat het spel precies in gaat houden is nog niet bekend, maar het zal ‘multiplayer combat’ bevatten en een dynamisch actiesysteem en de vrijheid om te bewegen hoe jij dat wilt met onder andere een ‘grappling hook’.

Twee nieuwe games in het League of Legends-universum

Zo’n twee maanden geleden kondigde Riot Games een boel nieuwe games aan. Zoals een spirituele opvolger van Counter-Strike, een fighting game en een kaartspel. Een week geleden kondigden ze ook Riot Forge aan, een uitgeverslabel waarmee ze andere studio’s ook toegang geven tot het maken van spellen omtrent League of Legends. Het eerste spel komt van Airship Syndicate, die vorige week nog Darksiders Genesis hebben uitgebracht. Nu gaan ze aan de slag met Ruined King: A League of Legends Story. Dit wordt een turnbased-RPG, iets wat de studio prima kan gezien het succes van Battlechasers Nightwar.

De tweede game komt van een veel kleinere studio en heet Convergence. Dit moet een actiegame worden die draait om het personage Ekko. Hij heeft de beschikking over een uitvinding die de tijd terug kan draaien, dus dit zorgt bij voorbaat al voor genoeg interessante gameplaymogelijkheden.

Online-survivalgame New World laat weer van zich horen met een nieuwe look

Het is voor ons nog wat onduidelijk, maar volgens verschillende bronnen die het spel al gespeeld hebben, is New World een online survivalgame. Wat we wel kunnen zeggen, is dat deze nieuwe trailer het spel er behoorlijk anders uit laat zien. De game heeft veel meer een fantasy-setting gekregen, terwijl het voorheen erg koloniaal was allemaal. Het ziet er in ieder geval indrukwekkend uit.

Een actie-RPG in Western-setting van de makers van Prey en Dishonored

Weird West is aangekondigd, een game die zich afspeelt in een Western-setting. Het meest verwarrende is dat het door uitgever Devolver Digital zowel wordt omschreven als een ‘sim’ en een actie-RPG. Aangezien de trailer ook niet echt duidelijke gameplay toont, is het nog even afwachten tot we een eerste mening kunnen vormen.

Strategie in beurten met nieuwe Gears Tactics-trailer

Op eerste gezicht lijkt Gears of War niet de meest logische keuze voor een beurtelings stragiespel á la XCOM, maar hoe meer je erover nadenkt, hoe makkelijker de link te zien is. Gears staat bekend om zijn cover-systeem, perfect voor een dergelijk spel. Je hebt vele verschillende monsters die je in een strategiespel verschillende statistieken kan geven. Er zijn verschillende wapens voor verschillende soorten soldaten. Genoeg manieren om strategische keuzes over te laten aan de spelers. Deze nieuwe trailer belooft onder andere een campagne van meer dan veertig uur. Dat is niet mis, maar een game als deze draait ook een beetje om de herspeelwaarde.

Wordt een Planeswalker in Magic: Legends

Ja, franchises die een game in een volledig ander genre doen, is iets dat we vaak zien. Naast Gears Tactics heb je ook een franchise die juist van turnbased-strategie naar actievolle gameplay gaat: Magic: Legends speel je als een Planeswalker. Het is een MMO action-RPG. Er is nog niets bekend over de gameplay, maar je kan je al opgeven voor de beta (en wel hier), dus hopelijk laat dat niet te lang meer op zich wachten.

Een bijzondere aankondiging in de vorm van Fast & Furious Corssroads

Niet elke aankondiging kan even spetterend zijn. Tussen al het mooie nieuws van afgelopen nacht, kwam ook nog Fast & Furious Crossroads. Het ziet er allemaal uit als iets van een uitermate lage kwaliteit, maar misschien kan schijn bedriegen (waarschijnlijk niet). Het ziet er een beetje uit als een amateuristische mod voor GTA V, om heel eerlijk te zijn.

En met die fantastische titel sluiten we dit bericht af. Het was een indrukwekkende show met behoorlijk gave dingen: nieuwe games, mooie trailers en een boel awards voor games en vooral hun ontwikkelaars die al dat lof meer dan verdienen. Tot volgend jaar!