Doorgaan naar artikel
OnePlus 8T gelekt, krijgt geen Pro-variant
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Algemeen manager
Profiel

De opvolger van de huidige OnePlus 8-serie is in aantocht. Bekend is inmiddels dat de OnePlus 8T over een 120Hz-display zal beschikken, een verbetering ten opzichte van de huidige OnePlus 8 met een 90Hz-display. Daarentegen lijkt het erop dat OnePlus dit keer geen Pro-variant zal uitbrengen, iets wat het sinds de OnePlus 7 en 7 Pro telkens heeft gedaan. De reden hiervoor is onduidelijk, maar mogelijk omdat er te weinig verschil met de OnePlus 8 Pro zou zijn.

Uit recent gelekte informatie blijkt dat de OnePlus 8T een upgrade van het display krijgt, van 90Hz naar 120Hz verversingssnelheid. Verder behoudt het ongeveer hetzelfde scherm als de OnePlus 8, namelijk een 6,55 inch Fluid AMOLED-display met een resolutie van 1080 x 2400 pixels. De OnePlus 8T krijgt waarschijnlijk een Snapdragon 865+ chipset van Qualcomm, met 8GB werkgeheugen en 128GB opslaggeheugen. Qua uiterlijk zal het toestel daarom niet veel veranderen ten opzichte van zijn voorganger, omdat de selfiecamera op uitgelekte beelden niet hetzelfde lijkt.

Op cameragebied aan de achterzijde krijgt de OnePlus 8T wel een upgrade. Volgens gelekte informatie krijgt het toestel een 48 megapixel hoofdcamera, voorzien van een nieuwere sensor. Daarnaast krijgt het een 16 megapixel ultra-groothoekcamera, een 5 megapixel macrocamera en een 2 megapixel dieptecamera. Waarschijnlijk liggen de cameraprestaties hiermee dichter bij die van de huidige OnePlus 8 Pro. Tevens is een vernieuwing dat de OnePlus 8T uitkomt met Android 11, in de vorm van het eigen OS van OnePlus: OxygenOS 11.

Andere geruchten wijzen erop dat OnePlus dit keer geen Pro-variant zal uitbrengen. Met de OnePlus Nord en andere toestellen in aantocht sloeg OnePlus al een nieuwe weg in. Het zou daarom best kunnen dat OnePlus ook de primaire lijn dit keer verandert. Daarentegen kent de OnePlus 8 Pro veel succes. Het is een toestel dat al verschillende prijzen won en over het algemeen erg goed wordt ontvangen. OnePlus maakt echter geen cijfers bekend over het aantal verkopen, dus wellicht ziet OnePlus dit keer meer heil in een enkel toestel.