Doorgaan naar artikel
Destiny 2: Beyond Light
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

Destiny 2 Beyond Light is weer een uitbreiding met precies dezelfde en zwakke punten als de vorige uitbreidingen. Gezegd moet worden dat het nieuwe Europa een geweldig prachtige planeet is.

Destiny 2: Beyond Light is alweer de vijfde uitbreiding op de shooter-MMO en het vervolg op ShadowkeepNet zoals altijd zijn wij weer voor jullie aan de slag gegaan om je te laten weten hoe het er voor staat.

Meteen wanneer het verhaal van Beyond Light begint, zien we hoe The Darkness hard toeslaat en meerdere planeten verdwijnen. De Guardians moeten op pad naar planeet Europa om, zoals altijd, de boel op te lossen.

Europa is een sneeuwachtige maan van Jupiter die er fraai uitziet, zoals we wel gewend zijn van Destiny 2. Het tofste aan deze planeet zijn de sneeuwstormen die ervoor zorgen dat je minder goed kunt zien: je wordt hierdoor in de wereld getrokken en dat maakt met name het verhaal ook interessanter. Vijanden lijken de sneeuwstorm haast als dekking te gebruiken en het brengt een ongemakkelijk gevoel met zich mee waardoor je met veel spanning om je heen loopt te knallen. Dit in combinatie met het mooie, besneeuwde landschap en de ijstunnels zorgt ervoor dat Europa al snel onze favoriete planeet uit het spel is geworden.

Het verhaal zelf is misschien wel het beste dat we tot nu toe in Destiny gezien hebben, maar hier kunnen we helaas niet te veel op in gaan vanwege spoilergevoeligheid. Helaas heeft Destiny 2 regelmatig het probleem dat het verhaal van een uitbreiding al afgelopen is tegen de tijd dat je er helemaal in zit en dat is niet minder waar bij Beyond Light. Met een paar uurtjes ben je er weer doorheen en alhoewel Eramis een gave slechterik is, is het niet genoeg om je het gevoel te geven dat je echt een hele nieuwe ervaring rijker bent.

En dat is dan ook ons grootste probleem met Beyond Light: je hebt alles al een keer eerder meegemaakt. Je komt aan op een nieuwe planeet die indruk maakt, met veelal bekend aanvoelende missies speel je door het verhaal dat te kort is om memorabel te kunnen zijn (zo zijn we alweer vergeten wat er vorig jaar in Shadowkeep gebeurde, ook al hadden we het naar ons zin met die paar uur durende campagne) en vervolgens ga je dagelijks dezelfde taken herhalen om als afsluiter de raid te kunnen gaan doen. Tot slot komt er in de vorm van Seasons nog meer content, maar alleen de meest diehard-fans zijn tegen die tijd niet al afgehaakt.

Er is niets echt mis met Beyond Light: grafisch gezien is de nieuwe wereld weer een plaatje en we vermaakten ons goed met het verhaal. Het is alleen jammer dat het zo snel alweer vervalt in de dagelijkse grind om je klaar te stomen voor de raid en verder dan dat is er niet zoveel te beleven. We hopen bij elke uitbreiding weer dat er de nodige Quality of Life-features bij komen om het spel ook in de kern te verbeteren, of dat een aantal systemen op de schop worden genomen om de gameplaycyclus wat minder repetitief te maken.

Destiny 2: Beyond Light is absoluut geen slechte uitbreiding, maar het doet telkens weer pijn om te zien hoeveel meer er gedaan zou kunnen worden om de algehele ervaring te verbeteren. In plaats daarvan voelt het erg alsof de uitbreiding in dienst staat van een nieuwe planeet met vooral nieuwe buit voor spelers om te verzamelen.

Destiny 2: Beyond Light is voor deze review gespeeld op pc. De game is beschikbaar op PlayStation 4 en 5, Xbox One en Xbox Series S|X, Google Stadia en pc.