Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Goedenavond en welkom bij onze allerlaatste rubriek van 2020! Dit is de rubriek der rubrieken! We maken het speciaal en gaan jullie zeker nog een paar nieuwe trailers meegeven, maar ook een paar van de beste van 2020. Namens iedereen bij NWTV willen wij jullie natuurlijk fijne Kerstdagen en een gezond 2021 wensen en bedanken wij jullie voor het lezen van onze rubriek. Hij is wat langer dan normaal, krachtiger dan ooit en gaat ook nog over de laatste week van het jaar: De filmreleases van week 53 én het beste van 2020.

The Minimalists, Less Is Now.

Mocht je het nieuwe jaar met goede bedoelingen willen beginnen dan moet je zeker naar deze documentaire kijken. Twee vrienden hebben elkaar uitgedaagd en zijn beiden steeds minimalistischer gaan leven. Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus hebben inmiddels dan ook nog maar echt een paar doosjes over aan eigendommen. In deze documentaire vertellen zij aan de kijker hoe ook deze minimalistischer kan leven.

 

Adam

Adam vertelt het verhaal van een ongetrouwde vrouw die zwanger raakt en dak- en thuisloos is in Marokko. Terwijl Samia met haar nog ongeboren kind langs de deuren gaat, zien we haar keer op keer worden afgewezen. Totdat ze aanklopt bij de bakker Abla. Zij vindt het in het begin ook maar niks wanneer ze de vrouw aan haar deur krijgt en ze sluit dan ook de deur. Eenmaal gedaan twijfelt ze toch, omdat zij waarschijnlijk de enige is die snapt hoe Samia zich moet voelen. Ze besluit Samia uiteindelijk een kans te geven en laat haar werken in haar bakkerij. Langzaam ontstaat er een bijzondere band.

 

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

Deze nieuwe comedyfilm van Will Ferrell gaat over een IJslandse muzikant die al jaren hoopt om samen met Sigrit, gespeeld door Rachel McAdams, door te breken en zo IJsland te mogen vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Totdat op een dag deze droom werkelijkheid wordt en Fire Saga wordt uitgekozen om de IJslandse deelname aan het Eurovisie Songfestival te zijn. Will Ferrell en Rachel McAdams hebben voor deze film eigen muziek geschreven en die zal in de film ook te beluisteren zijn. Ideale comedyfilm voor Kerstmis!

 

The Perfect Candidate

Een jonge dokter geeft zich op voor de lokale verkiezingen in Saoedi-Arabië. Ze heeft alleen één probleem dat haar tegenspeelt. Ze is de eerste vrouw die zich verkiesbaar stelt. Voor haar vader geeft dit de nodige problemen. Hij is van de oude stempel en vindt, net als vele mannen in zijn omgeving, dat vrouwen achter het aanrecht horen. Deze traditionele kijk levert Maryam dan ook alleen maar tegenstand op. Wanneer haar kandidaatschap wordt opgepikt, mag ze bij een tv-show langskomen om erover te praten, maar deze nemen haar niet serieus en vullen de onderwerpen voor haar in. Toch is Maryam vastbesloten om koste wat kost de eerste vrouw te worden die in de gemeenteraad mag plaatsnemen.

 

Death to 2020

Dat 2020 een bijzonder pittig jaar is, lijkt ons inmiddels wel een gegeven. Er is veel gebeurd en er valt dan ook genoeg over te vertellen en op terug te blikken. De makers van Black Mirror bedachten dat zij dit op een komische manier kunnen invullen en maakten daarom een mockumentary (een parodievorm van documentaire maken ). In deze mockumentary worden celebrities ondervraagd door de meest onwetende commentatoren, maar nemen zij hen vooral ook mee door 2020. Wil jij ook het jaar op een andere manier terugblikken, dan is dit misschien wel dé manier.

 

The trial of the Chicago 7

Zeven mensen besluiten in de zomer van 1968 om massaal mensen op de been te brengen en te protesteren tegen de Vietnamoorlog tijdens de Democratische Nationale Conventie. Verteld vanuit vele perspectieven, zien we de organisatoren worden opgepakt en terecht worden gesteld in een rechtszaak die veel reuring met zich mee bracht. Met de slogan: ”The whole world is watching” (de hele wereld kijkt mee) zal deze rechtszaak voor een historische uitspraak zorgen. Maar of deze werkelijk zo eerlijk verloopt….

 

Mank

Slechts weinig mensen zullen zich de naam Herman J. Mankiewicz herinneren, maar in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw genoot deze man een grote bekendheid in Hollywood. Mank schreef vele scenario’s voor films, en is uiteindelijk het allerberoemdst geworden door het scenario voor Citizen Kane. In deze film over zijn leven speelt Gary Oldman de schrijver. Mank is inmiddels een alcoholist en vertelt vanuit bed verhalen over wat hij eerder in zijn leven meemaakte. Men word dan ook meegenomen op vele flashbacks door zijn leven en krijgt op die manier ook een idee van zijn carrièreverloop, vol drank en vrouwen. Uiteindelijk vertelt de film het verhaal van hoe Mank zijn scenario afschreef voor de ultieme film van Orson Welles: Citizen Kane. Het proces daarnaartoe bleek vrij tumultueus…

 

Promare

Deze zomer draaiden er een hele hoop anime-films in de Nederlandse bioscopen. Eerder maakten we al melding van de My Hero Academia-film en Ride Your Wave en toen was daar Promare. Voor vele kenners kent de art-style van deze film geen verassingen, want Promare is gemaakt door de art-teams die ook Tengen Toppa Gurren Lagann en Kill La Kill hebben gemaakt. De film vertelt het verhaal van een speciaal brandweerteam genaamd Burning Rescue, dat werkt in de stad Promepolis. Zij bevechten monsters met voor hen speciaal ontworpen machines en proberen zo de stad veilig te houden. In het team volgen we de meest recente rekruut Galo Thymos, die het opneemt tegen de leider van de bende Mad Burnish. In deze strijd ontdekt Galo langzaam steeds meer waarheden over de huidige staat van zijn wereld: een futuristische wereld vol chaos en waar een hoop dingen tegelijk gebeuren.

Let op: Van deze film bestaan twee kleine prequels die zich net voor de gebeurtenissen in Promare afspelen en wat meer diepte aan de personages geven. Wij raden je aan om deze te kijken voordat je de hoofdfilm gaat kijken!

 

The Painted Bird

Deze bijzondere film vertelt het verhaal van een joodse jongen die verblijft bij zijn pleegmoeder tijdens de tweede wereldoorlog. Wanneer zij komt te overlijden staat hij er helemaal alleen voor. Hij moet zien te overleven en trekt van dorp naar dorp. Telkens weer maakt hij iets mee waardoor hij moet wegrennen. Getekend door het leven en mishandeld door al zijn medemensen, is hij aan het einde van de Tweede Wereldoorlog geen schim meer van wie hij ooit was…


Jochem Myjer: Adem in, Adem uit

Mocht je 2021 dan ook met een lach willen aftrappen, dan is daar op 1 januari een karrevracht aan nieuwe cabaretvoorstellingen. Eentje die er boven alles uitspringt is die van Jochem Myjer. In deze zeer energieke voorstelling leer je al snel hoe je alles los moet laten. Gepaard met soms hilarische verhalen uit zijn eigen ervaringen, krijg je een muzikale gift van Myjer uitgedeeld. Zijn eigen drukte maakt de show alleen nog maar beter!