Doorgaan naar artikel
Planet Cube: Edge
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

Planet Cube: Edge is een simpel spel vol avontuur, al werkt de besturing niet altijd even fijn mee.

Super Meat Boy is een bekende serie waarbij de speler enorm pittige levels moet doorlopen met flink wat gevaren. Planet Cube: Edge is een dergelijke game, maar brengt er een extra laag diepgang bij; namelijk het gebruik van een wapen. Lees hier onze review over deze snelle actiegame.

Planet Cube: Edge

De grafische stijl van de game oogt direct wat flets, want het enige dat je ziet zijn grijs- en blauwtinten. Toch neemt dat niet weg dat de game prima wegspeelt. In het begin krijgen je zoals gebruikelijk hulp over hoe bepaalde acties of bepaalde vaardigheden werken.

Als je eenmaal gewend dreigt te raken aan de besturing, introduceert Planet Cube: Edge het pistool waarmee je de rest van je avontuur gaat beleven. Het wapen kan enkele schoten afvuren of een opgeladen schot afvuren waarmee je sterkere vijanden en obstakels kan vernietigen. Gecombineerd met het platformen daagt de game je goed uit om verschillende capriolen uit te halen om levend het einde van het level te behalen.

Planet Cube: Edge

Wat helaas snel duidelijk wordt, is dat de besturing niet zo vlekkeloos verloopt als bij bijvoorbeeld de Super Meat Boy-serie. Bepaalde momenten waarop je afgaat voelen hierdoor niet per se als je eigen fout, maar eerder als het niet goed of op niet op tijd reageren van de besturing. Zeker met het toetsenbord lijkt er nog een bepaalde vertraging in te zitten die we niet bij andere spellen krijgen.

Op zich is Planet Cube: Edge best vermakelijk om te spelen en het speelt regelmatig prima weg, maar op momenten dat de besturing het laat afweten roept het direct frustratie op. Zodoende weet het spel geen hoge hoogtes te bereiken en spelen we toch eerder andere spellen.

Voor deze review is Planet Cube: Edge gespeeld op de pc. Het spel is ook verkrijgbaar op PlayStation 4/5, Xbox Series X|S/One en Nintendo Switch.