Doorgaan naar artikel
EA onthult het EA Sports FC-logo
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

De nieuwe naam was natuurlijk al even bekend, maar nu is EA begonnen met de marketingmachine die ervoor moet zorgen dat gamers komend najaar de weg naar de opvolger van de FIFA-reeks weten te vinden die met FIFA 23 haar einde vierde. Het onthullen van het EA Sports FC-logo is daarbij de eerste stap.

Het logo is modern en driehoekig, iets dat volgens de marketingafdeling van EA voortkomt uit het feit dat driehoeken altijd een erg bekend element zijn geweest in de FIFA-games en voetbal in het algemeen.

De onthulling vond tot nu toe plaats op social media waarbij een heleboel grote voetbalclubs een belangrijke duit in het zakje doen voor de naamsbekendheid. Dit weekend maakt het logo ook de overstap naar de echte wereld en zal het te zien zijn rondom wedstrijden in veel van de belangrijkste competities, waaronder de Premier League, Bundesliga en La Liga, competities die ook exclusief verbonden zijn aan EA.

In juli krijgen we meer te horen over welke vernieuwingen we mogen verwachten, al verwachten we persoonlijk gewoon een iteratieve update van de vorige game, maar dan met een nieuw logo.