Doorgaan naar artikel
Recensie: The Last of Us – Remastered
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

The Last of Us - Remastered is een prachtig spel dat vooral bedoeld is voor de gamers die het origineel niet gespeeld hebben, maar wel een sterke game zoeken op de PlayStation 4. Alleen wanneer je de behoefte hebt het ijzersterke verhaal nog een keer te doorlopen dan is The Last of Us - Remastered ook geschikt voor spelers die het spel al kennen.

The Last of Us was vorig jaar één van de toppers die wij bij NWTV ook zeer wisten te waarderen. Het spel werd beoordeeld met een uitmuntend vanwege de grafische pracht, de soepele gameplay en het aangrijpende verhaal. Nu is het spel opnieuw uitgebracht voor de PlayStation 4, maar is dit eigenlijk wel nodig?

Wanneer je op zoek bent naar een volledige recensie van The Last of Us, bekijk dan de PlayStation 3-versie. In deze recensie ga ik vooral in op al het extras dat The Last of Us – Remastered biedt. Het oordeel is wel gebaseerd op het volledige spel.

Grafisch opgepoetst

Niet nieuw, wel mooier

The Last of Us: Remastered is niet de eerste game die opnieuw wordt uitgebracht voor de nieuwe generatie consoles. Net als bij de andere spellen, zoals Tomb Raider, kan het spel grafisch niet tippen aan een game die volledig opnieuw is opgebouwd. Vergelijk dit bijvoorbeeld met inFamous: Second Son en Killzone: Shadowfall en je zult zien dat de twee laatstgenoemden er beter uit zien. Toch ziet de game er een stuk beter uit dan het origineel, minder is het er niet op geworden:

Grafisch is niet het enige dat vernieuwd is aan de game. Het spel is voorzien van alle downloadbare content die tot nu toe is uitgebracht, hierdoor krijgt de koper voor ongeveer 30 euro aan extra content. Vooral de Left Behind-uitbreiding, DLC van enkele uren, is een goede aanvulling op het reeds bestaande verhaal. Een andere extra optie is de fotomodus. In deze nieuwe modus is het mogelijk om prachtige afbeeldingen te maken tijdens het spelen. Wanneer de speler ervoor kiest een foto te maken zal het spel tijdelijk pauzeren, kan de camerapositie worden aangepast en zijn er mogelijkheden om bijvoorbeeld licht aan te passen. Vervolgens kan deze afbeelding gedeeld worden zodat iedereen mee kan genieten van het spel.

TLOU

Het gebruikelijke recept

Vooral voor nieuwe spelers

The Last of Us – Remastered is verder weinig vernieuwend. Mede hierdoor is het spel vooral geschikt voor gamers die het spel nog niet eerder hebben gespeeld. Het enige voordeel is dat ruim een jaar later, het opnieuw spelen van het spel geen straf is.