Doorgaan naar artikel
Recensie: Denon AH C250
Dirk H. Wolthuis
Dirk H. Wolthuis
Profiel

Conclusie

Denon is er niet in geslaagd om een aantrekkelijke audioset te produceren die goed geluid produceert. Het ontwerp heeft enkele tekortkomingen die onderweg luisteren naar muziek ontmoedigingen. Daarnaast is de standaard geluidsweergave van de AH C250 onvoldoende, vooral gezien de prijs. Er zijn betere audiosets verkrijgbaar voor minder geld.

Er zijn al tientallen in-ear sets de revue gepasseerd en over het algemeen is er één regel leidend: des te duurder de audioset, des te beter de geluidskwaliteit. Denon probeert met de AH C250 die voor 150,- euro in de winkel ligt de ervarener muziekconsument te bereiken. Echter gaat de regel zoals hierboven niet op; De Denon AH C250 is niet geweldig gebouwd en levert ondermaatse geluidskwaliteit.

Ontwerp

Overbodige vormen

De Denon AH C250 heeft een ruig uiterlijk en wekt de illusie dat het voornamelijk met metaal afgewerkt is. De kabel lijkt veel op het ijzerdraad dat je bij de lokale bouwmarkt kunt aanschaffen en is esthetisch onaantrekkelijk. De kabel kent daarnaast nog enkele problemen: ten eerste is de kabel te star en blijft het gedurende een lange periode in een spiraalvorm zetten, wat niet de gewenste mobiliteit biedt als je de audioset onderweg gebruikt. Daarnaast zorgt de kabel van de Denon AH C250 ervoor dat bewegingen te horen zijn door de oorstukken. Dit komt waarschijnlijk doordat het metaal eventuele klappen die de kabel maakt tegen bijvoorbeeld je jas, direct laat horen. Dit kan meestal makkelijk opgelost worden door middel van een clipje dat je op je kleding kunt gebruiken, maar deze ontbreekt helaas.

Denon AH C250

Ook op andere gebieden lijkt er niet veel aandacht besteed te zijn aan het uiterlijk van de Denon AH C250. De afstandsbediening waarmee je nummers kunt overslaan en het volume aan kunt passen, heeft grote ronde knoppen die goed werken. Het uiterlijk zet echter geen zoden aan de dijk; de bediening is groot en te aanwezig om mooi te zijn. In de oorstukken komt de ronde ontwerpstijl ook terug, hierdoor worden deze ook te opvallend en dienen de ronde vormen absoluut geen doel. Het draagcomfort is daarentegen wel prima. De audioset zit bijzonder lekker en sluit goed af.

Denon AH C250

Geluidskwaliteit

Muziek klinkt als een dikke brei

Het geluid dat de Denon AH C250 produceert op zijn minst ondermaats te noemen. Nummers missen diepte en helderheid en klinken voornamelijk als een dikke brei. Wanneer je naar instrumentale muziek luistert, zijn instrumenten moeilijk te onderscheiden. Dit ligt totaal niet in lijn der verwachting als je kijkt naar de prijs. De Urbanears Kransen heeft minder vaak last van dezelfde tekortkomingen en zou met een prijs van 40,- euro zou een stuk aantrekkelijkere keuze zijn.

Hoewel Denon zelf een aantal apps aanbiedt om de muziek beter te balanceren op de smartphone en/of laptop, werken deze bijvoorbeeld niet met populaire muziekapps zoals Spotify en zijn daarom buiten beschouwing gelaten.