Doorgaan naar artikel
Bekijk Charlize Theron in The Huntsman: Winter’s War
Feargal Agard
Feargal Agard
Profiel

The Huntsman: Winter’s War (2016) is een fantasierijke actie-avonturenfilm en het vervolg op Snow White and the Huntsman (2012). De film is geregisseerd door Cedric Nicolas-Troyan en geschreven door Craig Mazin, Martin Solibakke en Evan Spiliotopoulos.

Lang voordat Sneeuwwitje koningin Ravenna (Charlize Theron) versloeg, was het al voorspeld dat Ravenna niet langer de schoonste van het land zou zijn. Een baby zou spoedig geboren worden. De moeder van deze baby is tevens de zus van Ravenna, Freya (Emily Blunt). Ook werd er voorspeld dat als er iets ernstigs met het kind zou gebeuren, Freya een geweldige kracht zal ontketenen. Een kracht die de wereld nog nooit heeft gezien. Helaas komt de profetie uit. Freya, verdrietig en woedend, ontketent een ijzige kracht waarmee ze het rijk teistert. Samen met haar zus Ravenna vergaart ze een groot leger van jagers en krijgers die hun bevelen uitvoeren. Gelukkig besluiten twee ex-krijgers Eric de jager (Chris Hemsworth) en Sara de krijgster (Jessica Chastain) de strijd tegen Freya en Ravenna aan te gaan? Zal het ze lukken de twee slechte zusters te verslaan? Of zullen ze tijdens deze strijd in de dood vergaan?

Het verhaal is een combinatie van het originele Duitse sprookje “Sneeuwwitje” van de gebroeders Grimm en het verhaal van “De Sneeuw Koningin” van Hans Christian Andersen. De volledige cast bestaat uit Chris Hemsworth (Avengers: Age of Ultron), Charlize Theron (Dark Places), Emily Blunt (Sicario), Jessica Chastain (Interstellar, The Martian), Sam Claflin (The Hunger Games: Mockingjay – Part 2), Colin Morgan (Legend, Merlin tv-series), Nick Frost (Cuban Fury), Sheridan Smith (Powder Room), Rob Brydon (Cinderella), Alexandra Roach (Testament of Youth), Sope Dirisu (Sand Castle), Sam Hazeldine (The Monuments Men) en Madeleine Worrall (Paddington).

The Huntsman: Winter’s War draait vanaf 7 april in de bioscoop.