Doorgaan naar artikel
Bekijk Russel Crowe in The Nice Guys trailer
Feargal Agard
Feargal Agard
Profiel

The Nice Guys (2016) is een mysterie komediefilm geregisseerd door Shane Black en mede geschreven door Anthony Bagarozzi. Met in de hoofdrollen beroemdheden als Ryan Gosling en Russell Crowe.

In de The Nice Guys trailer zien we het Los Angeles van de jaren 70′. Het verhaal gaat over detectives Jackson Healy (Russell Crowe) en Holland March (Ryan Gosling). Holland wordt in gehuurd door Jackson om hem te helpen een vermist meisje Amelia (Margaret Qualley) terug te vinden. Ze onderzoeken daarnaast ook een verdachte zelfmoordzaak van een pornoster en de vermissing van het as van uit de urn van een oudere dame. Hun detectiveonderzoek brengt ze langs verschillende plekken, waaronder hoerenhuizen, bars en cafés. Als hun opdrachtgever ze informeert over de terugkeer van de maffia in de stad, wordt de situatie levensgevaarlijk. Alsnog weten ze niet wat de connectie is tussen de verdwijning van Amelia, het as uit de urn en de zelfmoordmoordzaak. Beide detectives maken heel wat mee om de zaak te onderzoeken en de maffia te bestrijden. Ze komen in schietpartijen terecht, overleven sprongen van hoge gebouwen en auto-achtervolgingen. Alom, vele komische momenten, maar zullen ze ook deze mysteries oplossen?

Shane Black heeft voorheen Iron Man 3 (2013) geregisseerd. Samen met Anthony Bagarozzi stopt hij nu ook zijn talenten in deze hilarische film. De cast bestaat uit Russell Crowe (Noah), Ryan Gosling (Lost River), Angourie Rice, Matt Bomer, Margaret Qualley (The Leftovers), Keith David, Kim Basinger (Grudge Match), Beau Knapp (Southpaw), Ty Simpkins (Jurassic World) en Jack Kilmer.

The Nice Guys draait vanaf mei, 2016 in de bioscoop te zien.