Doorgaan naar artikel
Bekijk Miles Teller in de Bleed for this trailer
Feargal Agard
Feargal Agard
Profiel

Bleed for This is een biografische film gebaseerd op een waargebeurd verhaal over het leven van bokskampioen Vincenzo Pazienza. Miles Teller (Fantastic Four, The Divergent Series: Allegiant) kruipt in de huid van de bokser, beter bekend als Vinny Paz.

In de Bleed for This trailer zien we hoe Vinny Paz (die ooit de wereld titels behaalde voor lichtgewicht, lichtmiddengewicht en supermiddengewicht)  zich een weg naar de top worstelt. Het gaat met vallen en opstaan, want sommige bokswedstrijden wint hij, maar anderen ook niet. Zo verliest hij in 1988 van de wereldkampioen Roger Mayweather en in 1990 van de kampioenen Hector “Macho” Camacho en Loreto Garza. Maar hij geeft niet op. Zelfs na een bijna fataal auto-ongeluk, waarbij hij zijn nek had gebroken, weigert hij met pensioen te gaan. Niet wetend of hij ooit weer zal lopen en of zijn ruggengraat goed zal herstellen, vecht hij -zowat letterlijk- tegen zijn belemmerende letsel. Terwijl zijn lichaam aan het herstellen is, blijft hij trainen tot dat hij er helemaal klaar voor is om in zijn sport een grootse terugkomst te maken.

De film is geregisseerd door Ben Younger, bekend van Prime (2005) en Boiler Room (2000). Naast Miles Teller bestaat de cast uit andere grote namen zoals Katey Sagal (There’s Always Woodstock, Pitch Perfect 2), Amanda Clayton (The Bet), Aaron Eckhart (London Has Fallen, I, Frankenstein), Ciarán Hinds (Frozen) en Ted Levine (Big Game).

Bleed for This draait vanaf november in de bioscoop.