Doorgaan naar artikel
Code Vein gameplay trailer – Dark Souls 4?
Yordi Bos
Yordi Bos
Eindredacteur
Profiel

Liefhebbers van Dark Souls opgelet. Bandai Namco komt met een spel hevig geïnspireerd op de roemruchtige RPG. Wordt het meer van hetzelfde of toch iets verfrissends? Bekijk de Code Vein gameplay trailer en oordeel zelf.

In Code Vein neem je de rol aan van vampier. Je bevindt je in de krankzinnige post-apocalyptische wereld Vein waaruit je maar al te graag wil ontsnappen. Tijdens je avontuur vecht je tegen geduchte tegenstanders en bizarre eindbazen. Het spel is net als zijn Souls voorbeeld erg gericht op aanvallen en ontwijken, waarbij gebruik gemaakt wordt van de welbekende Staminabar. Daarnaast heeft je karakter beschikking over Gifts. Hiermee kan je monsters aanvallen of jezelf ondersteunen, vergelijkbaar met magie uit Dark Souls.

Je hoeft gelukkig niet in je eentje de gevaarlijke wereld te verkennen. In Vein bevinden zich verscheidende Partners welke jou, elk op hun eigen manier, ondersteunen in de strijd. Zo zijn er onder andere medics, verkenners en vechters. Zoals in de Code Vein gameplay trailer te zien is, hebben ze hier nog wel wat werk te doen. Van online co-op is nog geen sprake maar we sluiten het nog niet uit, de game is nog in ontwikkeling.

Zoals je mag verwachten van elke zelfrespecterende RPG is je character volledig aan te passen naar wens. Van geslacht en haar tot aan de stem. Ook voor wapens geldt, de keuze is reuze. Hamers, speren, zwaarden, noem maar op. Alles om je vijanden een kopje kleiner te maken.

Code Vein heeft momenteel nog geen releasedate, maar zal naar verwachting in 2018 uitkomen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.