Doorgaan naar artikel
Resident Evil Revelations Remastered
Yordi Bos
Yordi Bos
Eindredacteur
Profiel

Conclusie

Resident Evil Revelations moet het vooral hebben van een goed verhaal en spannende sfeer. Grafisch en qua controls had er echter meer ingezeten. Het is een aanrader voor diegene die Revelations nog niet gespeeld heeft of voor de Resident Evil verzamelaar.

Resident Evil Revelations kwam voor het eerst uit in 2012 voor de Nintendo 3DS. Sindsdien is het spel opgepoetst en verschenen voor de Playstation 3, Xbox 360, Wii U en PC. Nu is dan ook de huidige generatie consoles aan de beurt voor een remastered versie van de survival horror game. Heeft Capcom met Resident Evil Revelations een schot in de roos of is het er eentje die je kan overslaan?

Als je nog niet bekend bent met de Resident Evil-reeks, zullen we beginnen met een korte introductie. Het spel draait op een combinatie van een goed verhaal, een duistere setting en beperkte ammunitie. Revelations begint met het personage Jill die op een schijnbaar verlaten schip op zee zoekende is naar collega en vriend Chris, van wie al een tijd niks is vernomen. Al snel blijkt het schip vol met monsters en andere duistere figuren te zitten en begint het horrorverhaal.

Resident Evil Revelations

Zoals gezegd kwam Resident Evil Revelations in eerste instantie al in 2012 uit. Helaas lijkt er voor de port naar de nieuwe, krachtigere consoles weinig aan de graphics gedaan te zijn. Er is wat gesleuteld aan de textures en lichteffecten en een hogere framerate laat alles wat lekkerder lopen, maar het had zeker wat meer liefde mogen ontvangen. Ook de controls voelen vaak onhandig en hadden soepeler kunnen werken.

Het verhaal van Resident Evil Revelations is uiteraard niet veranderd en dat is ook zeker niet nodig. Qua tijdlijn valt deze editie tussen Resident Evil 4 en en kan gezien worden als een soort achtergrond verhaal. Het was en is nog steeds ijzersterk en een van de grootste pluspunten van de game. De vele plot twists en cliffhangers houden je tot het einde geboeid. Het had wat ons betreft wel wat langer mogen duren.

Resident Evil Revelations

Naast de campagne is er ook de Raid-modus waar je alleen of co-op kunt spelen. Dit geeft je een arcade ervaring van de levels uit het verhaal. Je kan hierbij verschillende wapens en personages selecteren en deze upgraden en aanpassen naar wens. Dit geeft het spel een enorme boost aan tempo. Waar je eerst voorzichtig elke hoek van een ruimte onderzocht, sprint je nu al schietende naar de volgende deur. Raid is een echte aanrader om, na het uitspelen van de campagne, dezelfde levels nogmaals op een andere manier te beleven.

Resident Evil Revelations is zeker de moeite waard als je hem nog niet eerder hebt gespeeld op een ander platform. Het verhaal zit erg goed in elkaar en wordt sterk ondersteund door de grimmige sfeer. Er is te weinig toegevoegde waarde om hem dubbel in huis te halen, tenzij je graag elk Resident Evil spel wilt bezitten. Voor de prijs van ongeveer 20 euro hoef je het in ieder geval niet te laten.