'Apple vervangt Lightning voor universele USB-C'

Johan van de Westerlo, 13 juni 2018
Profiel

Wat zou het toch fijn zijn: één universele kabel voor al je mobiele apparaten. Enkele bedrijven hanteren soms een eigen ecosysteem en hebben hier patent op. Zo gebruikt Apple al jarenlang de Lightning-kabels voor iPads en iPhones. Het ziet ernaar uit dat Apple hier verandering in gaat brengen. Apple vervangt Lightning vanaf volgend jaar, althans volgens DigiTimes.

Dat zou betekenen dat de nieuwe iPhones die later dit jaar aangekondigd zullen worden, de laatste modellen zouden zijn met een Lightning-aansluiting. De toestellen vanaf 2019 zullen dan beschikken over een USB-C-ingang, een aansluiting die op de meeste moderne toestellen wordt toegepast. Apple heeft hier al eerder over nagedacht, maar toen was het niet mogelijk om dit op korte termijn te realiseren. Overige apparaten van Apple, zoals de 12-inch MacBook en de MackBook Pro, zijn al voorzien van de universele USB-C-aansluiting.

Recentelijk heeft Apple al enkele aankondigingen gedaan tijdens het WWDC 2018. Hier zijn onder andere de nieuwe iOS, iPad Pro en iPhone SE 2 getoond.

Bron: Apparata