Doorgaan naar artikel
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Het is weer bijna tijd voor het hoogtepunt van het jaar, namelijk de NWTV-Awards. Ieder jaar beginnen we met Awards, waarbij jij een stem hebt in het bepalen van de beste games van het jaar. Voor games hebben we drie categorieën: beste game, beste exclusive en beste indie. Stemmen op de categorie ‘beste exclusive’ kan vanaf nu hier.

God of War

Veel fans van de serie waren bang dat het nieuwste deel zou tegenvallen, omdat van te voren was aangegeven dat het een ander soort spel zou worden. Gelukkig hebben Cory Barlog en zijn team bij Santa Monica Studio alle verwachtingen overtroffen. Het is een fantastische game geworden met een mooi verhaal in een prachtige wereld en de gameplay is misschien wel beter dan het ooit geweest is.

review
God of War

Marvel’s Spider-Man

Er zijn heel wat spellen met een superheld in de hoofdrol. De Batman-titels zijn vooral heel erg populair, maar Insomniac Games heeft met Marvel’s Spider-Man een nieuwe favoriet voor vele gamers gebracht. De wereld zit zo ongelooflijk vol met details en het vechtsysteem en slingeren zijn perfect uitgewerkt. Tel daar een boeiend verhaal bij op en je hebt een serieuze kandidaat om Game of the Year te worden.

review
Marvel’s Spider-Man

Forza Horizon 4

De Xbox One heeft een lastige paar jaar achter de rug. De Xbox One X mag dan misschien wel de meest krachtige console van deze generatie zijn, maar zonder enorm veel boeiende exclusieve games, heb je daar niet veel aan. Gelukkig kwam dit jaar het vierde deel in de Forza Horizon-serie uit. De wereld van Forza Horizon 4 is nog mooier en nog groter dan in het vorige deel. De racegame speelt als nooit tevoren en is zonder twijfel de beste arcaderacer van deze generatie. De PlayStation 4 is een geweldige console, maar mist wel een absolute topper als Forza Horizon 4.

review
Forza Horizon 4

Super Smash Bros. Ultimate

Een nieuw deel in de serie van Nintendo’s bekendste vechtspel bood ons een ultiem pakket vol met ruim zeventig personages, honderd levels en nog veel meer. Ondanks dat deze verzameling niet alles bevatte wat men had gehoopt, is het wel een volledig pakket om van te kunnen genieten. Met een nieuw verhaal, nieuwe personages en nieuwe opties is het wederom een uitgebreider deel dan ervoor.

review
Super Smash Bros. Ultimate

Yakuza Kiwami 2

Het was wederom weer een goed jaar voor fans van Yakuza. Net zoals vorig jaar kwamen er dit jaar weer twee games uit voor de PlayStation 4, Yakuza 6: The Song of Life en Yakuza Kiwami 2, een remake van het tweede deel. Beide games verdienen een plekje in deze lijst, maar als we er echt een moeten aanwijzen, wordt het Yakuza Kiwami 2. Het enorm goede verhaal, de belachelijke minigames, de interessante personages en nog veel meer maken van deze titel een absolute topgame.

review
Yakuza Kiwami 2

Tetris Effect

Iedereen kent Tetris en bijna iedereen heeft het een keer gespeeld. Tetris Effect is in de kern gewoon hetzelfde als het spel dat je vroeger op de Game Boy en NES speelde, maar nu met geweldige geluid- en lichteffecten. Het zorgt voor een enorm bijzondere ervaring die je eigenlijk gewoon een keer moet ondergaan. Het is zo’n spel waar je maar moeilijk mee kunt stoppen en dat principe is essentieel voor een goede game.

review
Tetris Effect