Doorgaan naar artikel
De juni 2022 Community Day-datum is nog niet bekend, maar er is wel een verwachting!
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Helaas kondigt Niantic slechts een keer in de drie maanden de nieuwe data aan voor Community Day. Dat betekent dat we eind deze maand die van augustus al weten, maar die van september pas weer eind augustus weten. Toch weten we met de informatie die we hebben nu redelijk wanneer de juni 2022 Community Day-datum zal plaatsvinden. Een blik op de agenda leert ons namelijk het volgende:

  • 4-5 juni – GO Fest Global
  • 11-12 juni – (nog) niets
  • 18-19 juni – (nog) niets
  • 25-26 juni – (nog) niets
  • 2-3 juli – GO Fest Berlin

De meest logische keuze zou zijn op 18 of 19 juni, aangezien er dan zowel het weekend ervoor als erna geen GO Fest is. En spelers vaak na twee drukke weekenden volledig overladen raken en het spel minder gaan spelen. Dit werd vorig jaar ook zo toegepast. Toen was op 3 juli Community Day en in het weekend van 17 juli GO Fest.

Daarnaast lijkt 19 juni de meest logische dag, aangezien dat een zondag is en het deze maand op zaterdag was.

Helaas kunnen we de dag voor de juni 2022 Community Day-datum nog niet met zekerheid bevestigen natuurlijk, daar hebben we Niantic voor nodig. Maar wij durven hem wel al met potlood in te vullen. Zeker is in ieder geval wel dat het niet het eerste weekend van juni wordt.

Iedere week bespreken Jeffry en Dennis het laatste Pokémon-nieuws in de MetaPodcast. Je luistert hem hier terug! Daarnaast kun je vriend van de show worden! Voor het laatste nieuws kun je terecht op onze website NWTV-app en op FacebookTelegram en Discord. Vind je het leuk om Jeffry te volgen, doe dat dan hier! Daar wordt zelfs een Nintendo Switch weggegeven.