Doorgaan naar artikel
The Space Between Us
Aloys van Outersterp
Aloys van Outersterp
Voormalig hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

The Space Between Us profileert zichzelf als een lichthartig sprookje, maar bevat teveel onlogica om jezelf in het romantische verhaal te verliezen. In de degelijke cast vormt Britt Robertson een duidelijk lichtpuntje, maar dat is niet genoeg om het niveau op te krikken.

The Space Between Us is nu te koop op Blu-ray en DVD.

Al decennialang is leven op Mars een geliefd onderwerp in verschillende media. Zo is er een fascinatie voor bestaand leven op de planeet, zoals we recent zagen in Life. Ook is men geïnteresseerd in de mogelijkheid om als mens te overleven op de rode grond, zoals The Martian ons liet zien. The Space Between Us keert dit tweede vraagstuk om: kan iemand die op Mars is opgegroeid ook op Aarde overleven?

Het is 2018 wanneer een groep astronauten op de rode planeet aankomt. Onder leiding van Nathaniel Shepherd (Gary Oldman) beginnen zij aan een vier jaar durende kolonisatiemissie, maar dit gaat al snel mis. Een van de ruimtevaders blijkt zwanger en komt vervolgens om tijdens de geboorte van haar zoon. Zestien jaar later is deze Gardner (Asa Butterfield) nog nooit op aarde geweest. Wel ontwikkelt hij een steeds grotere fascinatie voor zijn herkomst, door een penrelatie met Tulsa (Britt Robertson). Gardner besluit om Telsa op te zoeken, maar de atmosfeer van onze blauwe planeet blijkt erg gevaarlijk voor de Marsbewoner.

THE SPACE BETWEEN US

Schrijver Allan Loeb heeft er na Collateral Beauty wederom een zooitje van gemaakt. The Space Between Us zit ook weer boordevol onlogica en ongeloofwaardige elementen. De film had net zo goed The Fault in Our Stars.. in Space! kunnen heten, deze B-uitstraling heeft het volkomen. Het is duidelijk dat men heeft geprobeerd om een lichthartig liefdesverhaal neer te zetten. Door de vele vraagtekens die tijdens het kijken geplaatst zullen worden, is het echter moeilijk om jezelf in het sprookje te verliezen.

De degelijke cast is vooral erg.. degelijk; nooit wordt het niveau bijzonder hoog. Asa Butterfield speelde ooit in de Martin Scorsese-film Hugo en was een belangrijke kandidaat voor de rol van Spider-Man. De laatste tijd hebben we weinig indrukwekkends van hem kunnen zien en ook The Space Between Us is geen uitzondering. Britt Robertson vormt wel een absoluut lichtpuntje. De frontvrouw van de Disney-film Tomorrowland, hier uitgebracht als Project T, verdient een veel betere productie om haar talenten te laten zien. Datzelfde zouden we normaal gesproken ook van Gary Oldman en Carla Cugino kunnen zeggen, maar geen van hen weet hier echt potten te breken. Het maakt van The Space Between Us een film die je maar beter over kan slaan.