Doorgaan naar artikel
‘Battlefield V battle royale-modus wordt getest’
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Inmiddels weten we dat we dit jaar een nieuw deel in de Battlefield-serie mogen verwachten. De productie daarvan draait ook op volle toeren en er gaan zelfs geruchten dat er een Battlefield V battle royale-modus wordt getest. Wie nog niet bekend is met term “battle royale”, kent wellicht wél de games waarin dit wordt gebruikt. Zo is dit de basis van spellen als PlayerUnknown’s Battleground (PUBG) en Fortnite.

In deze twee titels dalen 100 spelers vanuit een vliegtuig neer op een eiland. Alle spelers beginnen ongewapend en dienen zo snel mogelijk op zoek te gaan naar wapens, granaten en munitie, want dit is het verschil tussen leven en dood. Het doel is om als laatste over te blijven. Mocht je worden doodgeschoten dan is de ronde ten einde en kan je opnieuw beginnen met weer 99 andere spelers. Dit speltype wordt steeds populairder en daar wil DICE op inspelen.

Deze keuze kan misschien weleens goed uitpakken omdat de eerdergenoemde titels dagelijks miljoenen spelers actief op hun servers hebben. Tot op heden hebben DICE of EA dit gerucht nog niet bevestigd en zullen we even moeten afwachten of Battlefield V daadwerkelijk een battle royale-modus zal bevatten. Ook een releasedatum is nog niet bekend, maar we weten dat we de titel aan het eind van dit jaar in de winkels mogen verwachten.