Doorgaan naar artikel
OnePlus 8T komt 14 oktober uit
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Algemeen manager
Profiel

Het nieuwe vlaggenschip van OnePlus komt officieel op 14 oktober uit, zo blijkt uit recent verstuurde uitnodigingen. De onthulling van de OnePlus 8T is tijdens de lancering om 16:00 uur die dag live te volgen (via deze link). In juli lanceerde OnePlus de OnePlus Nord ook al geheel virtueel.

Eerdere geruchten wezen er al op dat OnePlus dit keer weer gewoon één telefoon uitbrengt, in plaats van de twee toestellen die het sinds de OnePlus 7-serie elk half jaar uit bracht. Kijkend naar de specificaties, volgt de OnePlus 8T dan ook vooral de OnePlus 8 op. De OnePlus 8 Pro is momenteel de premium smartphone van het Chinese merk, maar OnePlus lijkt af te stappen van dit soort pure high-end-toestellen. Ook de lancering van de OnePlus Nord wees al op een andere strategie voor OnePlus. Toch blijft er een kleine kans bestaan op een Pro-variant.

De OnePlus 8T lijkt qua uiterlijk waarschijnlijk veel op de OnePlus 8. Zo heeft het een zelfde 6,55 inch-display met een resolutie van 1080×2400 pixels en een selfie-camera linksboven in het scherm. Wel betreft het dit keer een scherm met 120 Hz verversingssnelheid, een upgrade ten opzichte van de 90 Hz van de OnePlus 8. De OnePlus 8 Pro heeft al een 120 Hz-display. Volgens OnePlus beschikt de OnePlus 8T over een aantal verbeteringen ten opzichte van de OnePlus 8-serie. Eén verbetering is een grotere 4.500 mAh accu met tevens een snellere 65 Watt oplaadmogelijkheid. Huidige OnePlus-toestellen zijn met een (op zich al erg snelle) 30 Watt-oplader op te laden. De 65 Watt-oplaadtechnologie belooft nog eens een halvering qua oplaadtijd.

Waarschijnlijk krijgt de OnePlus 8T verder een Snapdragon 865+ chipset met 5G-ondersteuning. Op cameragebied zijn een 48 megapixel groothoekcamera, een 16 megapixel ultra-groothoekcamera, een 5 megapixel dieptesensor en een 2 megapixel macro-camera de meest waarschijnlijke specificaties. Ook hier zien we vooral een voortzetting in de lijn van de OnePlus 8, want de OnePlus 8 Pro beschikt momenteel over maar liefst twee 48 megapixel sensoren. Tenslotte komt het toestel in twee varianten: met 8GB RAM en 128GB ROM en 12GB RAM en 256GB ROM. Naar verwachting draait het toestel ook meteen op Android 11.