Doorgaan naar artikel
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Op de laatste dagen van het jaar blikken we terug op 2019. De gameredactie doet dit door een aantal persoonlijke top 3’s met jullie te delen. Vanaf januari mogen jullie weer stemmen op de Awards, waarin jij bepaalt welke game het beste was, maar eerst is het tijd voor de persoonlijke top drie van Thom:

1.

Control


Tijdens Gamescom 2019 heb ik voor het eerst kennis mogen maken met Control, maar op dat moment was ik nog niet gelijk verkocht. Ik heb dan ook heel lang gewacht met het spelen van deze game. Stefan was al vanaf het eerste moment fan van de nieuwste titel van Remedy Entertainment en heeft dat niet onder stoelen of banken gestoken. Na de nodige discussies heeft hij mij toch over kunnen halen om het te gaan spelen en dat is maar goed ook. Control is een hele bijzondere game met prachtige graphics, tenminste op mijn Xbox One X. Ook duurt de campagne niet heel erg lang en dat is voor iemand die maar een beperkt aantal uren voor gamen heeft een uitkomst. Het was voor mij in ieder geval de verassing van 2019.

review
Control

2.

Devil May Cry 5


Ik kan mij nog goed herinneren dat ik tijdens Gamescom 2018 meer dan twee uur moest wachten voor de demo van Devil May Cry 5. Het was het overigens meer dan waard, maar dat zal ik niet zo snel meer doen. Devil May Cry 5 kwam begin dit jaar uit en daardoor zijn mensen het misschien alweer een beetje vergeten. Ik ben het in ieder geval niet vergeten en heb mij in het begin van 2019 enorm weten te vermaken met deze game. Grafisch gezien was het behoorlijk indrukwekkend, maar het draait natuurlijk allemaal om de snelle en vloeiende actie. Daarnaast zit het ook vol met interessante personages en is het verhaal ook zeker niet mis. Ik krijg nu alweer zin om het te gaan spelen.

review
Devil May Cry 5

3.

GRID


Er waren dit jaar best wel wat racespellen, maar er was er maar een waar ik mij vele uren mee heb weten te vermaken. GRID is een reboot van de gehele serie en als je heel kritisch gaat kijken, is het een behoorlijk lege game. De campagne bestaat uit een serie races, met aan het einde een soort van finale. We hebben de afgelopen jaren gezien dat het allemaal niet zo simpel hoeft te zijn, maar op de een of andere manier weet GRID je toch te grijpen. Het racen, waar het natuurlijk om draait, zit gewoon heel erg goed in elkaar. Het voelt allemaal niet te realistisch aan, maar ook niet alleen maar arcade. Grafisch gezien is het ook genieten geblazen. Uiteindelijk heb ik meer dan twintig uur in deze game gestopt en dat heeft ervoor gezorgd dat deze titel in mijn top 3 terecht is gekomen.

review
GRID

Spellen die de top 3 net niet gehaald hebben: