Doorgaan naar artikel
The Night Before
Feargal Agard
Feargal Agard
Profiel

Conclusie

The Night Before gaat over Ethan Miller die op Kerst 2015 eindelijk drie kaarten voor 'The Nutcracker Ball' vindt. Met zijn vrienden besluit hij van deze kerstavond hun allerlaatste traditionele uitgaansfeest te maken. Een hoop gekke dingen gebeuren. Drugs, drank, hallucinaties, grappen, grollen, lachen en gieren. Deze film is gevuld met hilarische momenten die je meenemen in een doldwaas avontuur.

The Night Before is nu te koop op Blu-Ray en DVD.

The Night Before gaat over Ethan Miller (Joseph Gordon-Levitt) die tijdens een auto-ongeluk op kerstavond in 2001 zijn ouders verloor. Sindsdien zijn z’n beste vrienden Isaac Greenberg (Seth Rogen) en Chris Roberts (Anthony Mackie) zijn familie, waarmee hij elke kerst traditioneel flink los gaat en feest. In 2008 ontmoetten ze tijdens het feesten een dame die hen vertelt over het meest geweldige kerstfeest genaamd ‘The Nutcracker Ball’. Uitnodigingskaarten bemachtigen blijkt erg lastig en wil jarenlang maar niet lukken. Op een gegeven moment worden ze ouder, groeien ze een beetje uit elkaar, en beginnen ze een carrière op te bouwen of een gezin te starten. Behalve Ethan, die zojuist uit elkaar is gegaan met zijn vriendin Diana (Lizzy Caplan). Maar met Kerst 2015 vindt Ethan dan eindelijk drie kaarten voor het feestje. Hij gaat meteen naar zijn vrienden en ze besluiten van deze kerstavond hun allerlaatste traditionele uitgaansfeest te maken. Een hoop gekke dingen gebeuren. Drugs, drank, hallucinaties, een beroving, Ethans vriendin Diana en andere gekke metaforische kerstmisfilmclichés. Zullen ze uiteindelijk bij het befaamde ‘The Nutcracker Ball’ feest arriveren of niet? En zal Ethan uit zijn levensdieptepunt komen en het goed maken met Diana?

 

The Night Before

Foto: © Universal Pictures

The Night Before is een Amerikaanse kerstkomedie geschreven en geregisseerd door Jonathan Levine en Evan Goldberg, met Joseph Gordon-Levitt (The Walk, Sin City: A Dame to Kill For, Looper) in de hoofdrol. Deze film heeft nog een hoop andere populaire acteurs, zoals Seth Rogen (Bad Neighbours, The Interview, Steve Jobs), Anthony Mackie (Avengers: Age of Ultron, Ant-Man), Lizzy Caplan (The Interview), Jillian Bell (22 Jump Street, The Master), Michael Shannon (Man of Steel), Mindy Kaling (Inside Out), Lorraine Toussaint (Selma), Jason Mantzoukas (Bad Neighbours), James Franco (The Interview), Tracy Morgan en zelfs Miley Cyrus speelt een rol als haar excentrieke zelf. In deze film gaat het natuurlijk over kerstgerelateerde thema’s die op een komische manier beleefd worden, zoals vriendschap, verzoening, liefde en liefdadigheid. Ook komen er bepaalde clichés naar voren die ons doen denken aan Home Alone (1990), The Grinch (2000) en A Christmas Carol (1999).

 

Lizzy Caplan

Foto: © Universal Pictures

Het acteerwerk van de drie hoofdrolspelers is goed genoeg om de kijker te entertainen. Onbewust grappig zijn werkt vaak het best. Overdreven uitspraken over geslachtsdelen, drank en drugs zijn er in overvloed en zullen zelfs de kijker die niet zo van komedie houdt laten lachen. Maar om het acteerwerk een prachtig staaltje werk te noemen zou ook niet geheel kloppen, en dat hoeft niet, het is geen dramafilm maar een komediefilm. Seth Rogen staat bekend om zijn komische acteerwerk en doordat hij gebruik maakt van taboes en het grappige wijze portretteren van bepaalde achtergronden lukt het hem om een hilarische rol neer te zetten. Het interessantst zijn toch wel Joseph Gordon-Levitt en Anthony Mackie, omdat zij niet per se bekend staan als komedieacteurs. Toch bakken zij er wat van en komen ze humoristisch uit de hoek. Het acteerwerk is geloofwaardig genoeg om lekker los te laten en heerlijk mee te lachen.

Als je van komedie houdt. Van grappen, grollen, lachen en gieren. Als je van Seth Rogen geniet en van zijn voorgaande komediefilms, zoals Superbad, The 40-Year-Old Virgin, Bad Neighbours en The Interview, dan is deze film zeker een aanrader. Er zijn genoeg grappige, hilarische en gekke momenten die je meenemen in hun avontuur. Via deze weg kan je als kijker een leuke, gezellige en feestelijke kerst inluiden.